متخصص دیسک کمر در اصفهان و درمان آسیب های ناشی از دیسک

دیسک کمر علل مختلفی دارد . این عارضه می‌تواند عصب ستون فقرات شما را فشرده کند. هنگامی که دیسک فتق، عصب یا نخاع شما را تحت الشعاع قرار می‌دهد، می‌تواند باعث بی‌حسی، ضعف، سوزن سوزن شدن، درد، و یا  حتی بروز مشکلات ادراری شود – علائمی که می‌توانند تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی شما بگذارند. در این صورت مراجعه به متخصص دیسک کمر اصفهان ضروری است. متخصص دیسک کمر با تشخیص دقیق به وسیله تصویربرداری‌های لازم (سی تی اسکن و ام آر ای ) و یا مشاهده فیزیکی، ریشه دیسک کمر را شناسایی کرده و درمان مناسب را نسبت به شرایط بیمار توصیه می‌کند. هر چه فشرده‌سازی عصب سریع‌تر درمان شود، احتمال بهبودی کامل شما بیشتر خواهد بود. اما اگر بیش از حد صبر کنید تا درد ناشی از عصب خود را برطرف کنید، می‌توانید صدمات طولانی مدت یا دائمی در عصب داشته باشید. مراجعه به متخصص دیسک کمر در مراحل اولیه این عارضه از بدتر شدن وضعیت تا حدود زیادی جلوگیری به عمل می‌آورد. متخصص دیسک با تهیه یک برنامه درمانی مناسب این علائم دیسک را برطرف می‌کند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان دیسک کمر توسط متخصص دیسک و ستون فقرات و یا رزرو نوبت در مطب دکتر سلمان فلاح با شماره تلفن‌ 03136252857 تماس حاصل فرمایید.

 

دلایل ایجاد فتق دیسک 


دیسک‌های بین مهره‌های ستون فقرات از ساییدگی مهره‌ها بر روی یکدیگر جلوگیری می‌کنند. زمانی که یک دیسک پاره شده و یا از محل خود خارج شود، و یا چنانچه قسمت نرم مرکزی دیسک از لایه سخت بیرونی خارج شود، فتق دیسک ایجاد می‌شود. این عارضه دردناک در اثر عوامل زیر به وجود می‌آید:

  • چاقی یا اضافه وزن
  • عوامل ژنتیکی
  • مصرف سیگار برای مدت طولانی
  • آسیب‌دیدگی مانند تصادفات خودرو
  • تخریب دیسک ناشی از افزایش سن

در برخی از مواقع بلند کردن اجسام سنگین و یا چرخش بدن نیز می‌تواند سبب فتق دیسک شود. برای مثال چنانچه در زمان بلند کردن یک جعبه سنگین از روی زمین به جای خمیده کردن زانوها و استفاده از عضلات پا، بدن در حالت خمیده قرار داشته باشد احتمال بروز دیسک کمر وجود دارد.

در چه صورت باید به متخصص دیسک کمر مراجعه کرد؟ 


بهترین جراح کمر در اصفهان - درمان آسیب های ناشی از دیسک کمر

در برخی از مواقع دیسک کمر دارای هیچ علائمی نمی‌باشد و در مواقع دیگر، درد ناشی از دیسک شدید است و در اعضای دیگر بدن منتشر می‌شود. در بیشتر موارد دیسک کمر به جراحی نیازی ندارد و به کمک روش‌های درمانی غیر جراحی بهبود پیدا می‌کند.

در برخی از مواقع علائم دیسک کمر نشان می‌دهند که به رسیدگی فوری پزشکی نیاز می‌باشد. در صورت بروز هر یک از علائم زیر، در سریع‌ترین زمان ممکن به متخصص دیسک کمر مراجعه کنید:

  • از دست دادن کنترل روده یا مثانه، کاهش حس در اندام تحتانی بدن (پاها): این علائم که امکان دارد در اثر فتق دیسک در قسمت پایین کمر ایجاد شوند، می‌توانند به سندروم دم اسبی مربوط باشند. این سندرم به ندرت ایجاد می‌شود ولی یک عارضه خطرناک مرتبط با ستون فقرات محسوب می‌شود که به درمان فوری نیاز دارد.
  • کاهش تعادل و مهارت‌های حرکتی ظریف و ضعف عضلانی: این علائم نشان‌دهنده فشردگی عصب نخاعی می‌باشند. در موارد شدید، دیسک کمر می‌تواند به خود طناب نخاعی نیز فشار وارد کند – این حالت میلوپاتی نام دارد و در بیشتر موارد در اثر فتق دیسک در ستون فقرات گردنی ایجاد می‌شود، ولی فتق دیسک در قسمت قفسه سینه و کمر نیز می‌تواند باعث ایجاد میلوپاتی شود.

علاوه بر موارد بالا، در صورت داشتن علائم زیر نیز ویزیت شدن توسط متخصص دیسک کمر ضروری است:

  • تشدید علائم و یا عدم بهبود علائم با وجود درمان برای مدت چند هفته (مانند استفاده از روش‌های سرما / گرمادرمانی و یا فیزیوتراپی)
  • ایجاد اختلال در زندگی روزمره به علت وجود درد (کاهش ساعات خواب و یا عدم توانایی جهت انجام فعالیت‌های شغلی)

تشخیص دیسک کمر


بهترین جراح کمر در اصفهان - درمان آسیب های ناشی از دیسک کمر

تشخیص دیسک کمر توسط بهترین جراح دیسک کمر در اصفهان و بوسیله بررسی سابقه پزشکی بیمار، معاینه بدنی و آزمایش‌های عصب‌شناسی به همراه آزمایش‌های تصویربرداری انجام می‌شود. در صورتی که درد بوسیله روش‌های غیرجراحی بهبود پیدا نکند و یا برای مدت بیش از 4 تا 6 هفته ادامه داشته باشد، از تصویربرداری تشخیصی استفاده می‌شود.

تصویرسازی تشدید مغناطیسی (ام آر آی) جهت بررسی فتق دیسک روش بسیار مناسبی محسوب می‌شود و جهت بررسی جابه‌جایی نوکلئوس پولپوزوس و همچنین تعیین میزان تخریب دیسک در طناب نخاعی استفاده می‌شود. روش‌های دیگری که متخصصین دیسک کمر در اصفهان جهت تشخیص فتق دیسک استفاده می‌کنند عبارتند از:

  • در صورتی که استفاده از ام آر آی امکان‌پذیر نباشد، از روش توموگرافی رایانه‌ای (سی تی اسکن) استفاده می‌شود.
  • پیش از انجام ام آر آی، جهت رد احتمال دلایل دیگر بروز دیسک کمر امکان دارد از تصویربرداری با اشعه ایکس استفاده شود.
  • در روش دیسکوگرافی، از سی تی اسکن و ام آر آی جهت تصویربرداری و ارزیابی دقیق‌تر دیسک کمر پس از تزریق ماده کنتراست استفاده می‌شود.
  • زمانی که جداسازی ریشه‌های عصبی آسیب‌دیده دشوار باشد، از بررسی هدایت عصبی استفاده می‌شود.

در صورت احتمال وجود فتق دیسک، هم بیمار و هم متخصص دیسک بایستی به دنبال علائم ویژه دیسک کمر باشند. آسیب‌دیدگی دیسک‌ها در ناحیه کمر می‌تواند سبب فشردگی  ریشه‌های عصبی دم اسبی و منجر به ناتوانی جنسی، بی‌اختیاری (ادرار یا مدفوع) و بی‌حسی در قسمت زیر کشاله ران شود. این عارضه به درمان فوری یا جراحی جهت جلوگیری از آسیب‌دیدگی بلندمدت نیاز دارد.

گزینه‌های درمان دیسک کمر


پس از تشخیص دیسک بسته به شدت علائم و نیاز بیمار انواع روش‌ها و مدالیته‌های درمانی توسط متخصص دیسک کمر برای بهبود این عارضه در نظر گرفته می‌شود.

درمان دیسک کمر  معمولاً با روش‌های کنترل درد آغاز می‌شود ولی امکان دارد از جراحی و رویکردهای جایگزین نیز در صورت لزوم استفاده شود. بهترین روش جهت درمان فتق دیسک، جلوگیری از بروز این عارضه می‌باشد. روش‌های پیشگیری از دیسک کمر عبارتند از:

  • کنترل وزن از طریق رعایت رژیم غذایی مناسب
  • تقویت و افزایش انعطاف‌پذیری عضلات، پیاده‌روی یا شنا به این منظور فعالیت‌های مناسبی محسوب می‌شوند.
  • حفظ وضعیت صحیح بدنی و تمرین روش‌های صحیح بلند کردن اجسام (استفاده از عضلات پا به جای کمر)
  • استفاده از بریس جهت حفاظت از ستون فقرات

فتق خفیف دیسک کمر بدون استفاده از جراحی قابل درمان می‌باشد.

مصرف دارو

داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs) مانند آسپیرین، ایبوپروفن (ادویل) یا ناپروکسن برای کنترل درد خفیف قابل استفاده هستند. جهت کنترل کوتاه‌مدت درد شدید، امکان دارد داروهای مُسکن مخدر مانند کدئین یا اکسی‌کودون تجویز شوند. جهت  کنترل درد عصبی استفاده از داروهایی مانند گاباپنتین مفید می‌باشد و دارای عوارض کمتری نسبت به مُسکن‌های مخدر هستند.

فیزیوتراپی 

بهترین جراح کمر در اصفهان - فیزیوتراپی

فیزیوتراپی در تسکین درد ناشی از دیسک کمر بسیار مؤثر است. در فیزیوتراپی معمولاً به منظور کنترل درد و ورم و بهبود محدودیت در مفاصل از درمان دستی ، سـرمـا/گـرمـا درمانی، سونوگرافی، لیزردرمانی ، بریس و ترکشن استفاده می‌شود. فیزیوتراپی همچنین باعث افزایش جریان خون، کاهش درد و افزایش سرعت بهبود بافت می‌شود. صرف نظر از مکانیزم روش‌های درمانی مورد استفاده در فیزیوتراپی، کنترل درد هدف اصلی روش‌های درمانی فیزیوتراپی می‌باشد.

گزینه‌های درمانی جایگزین مانند طب سوزنی نیز در جهت تسکین کمردرد مفید می‌باشند. متخصص دیسک کمر در اصفهان در انتخاب بهترین روش درمانی جهت بهبود کمردرد ناشی از دیسک کمر، بیمار را راهنمایی می‌کند.

علاوه بر مدالیته‌های فیزیوتراپی و طب سوزنی، بسیاری از متخصصین دیسک کمر از ورزش درمانی و یا ارائه حرکات اصلاحی مقاومتی برای بهبود وضعیت بیمار دیسک استفاده می‌کنند. این حرکات باعث تقویت عضلات و ستون فقرات کمر و دیسک می‌شود. لازم به ذکر است که هر گونه نرمش و تمرینات ورزشی باید یک بار در مطب دکتر برای مطمئن شدن از درست انجام دادن آن تکرار شود. زیرا در صورت اشتباه انجام دادن حرکات ورزشی دیسک کمر، شدت آسیب چندین برابر شده و مسیر درمان طولانی‌تر می‌شود. از متخصص کمر خود درباره بهترین نوع حرکات اصلاحی دیسک، سؤال کنید.

تزریقات دیسک کمر

بهترین جراح کمر در اصفهان - تزریقات دیسک کمر

تزریقات دیسک کمر یک روش غیر جراحی جهت تسکین درد و افزایش سرعت بهبود عارضه‌های کمر و گردن و آسیب‌دیدگی‌های دردناک دیگر می‌باشد. تزریقات دیسک کمر برای افرادی که تمایل به استفاده از روش جراحی ندارند مناسب می‌باشد. متخصص دیسک کمر در اصفهان جهت اطمینان از به کارگیری روش تزریقات، از الکترومیوگرافی یا نوار عصب و عضله استفاده کند.

تزریقات استروئید اپیدورال لومبار 

تزریق استروئید اپیدورال یک روش مؤثر جهت درمان درد گردن و کمر، فتق دیسک، لغزش مهره کمر، تنگی کانال نخاعی، سیاتیک، فشردگی اعصاب و عارضه‌های مرتبط با طناب نخاعی می‌باشد. این روش سبب تسکین درد و کاهش التهاب می‌شود.

تزریق در نقاط ماشه‌ای 

تزریق در نقاط ماشه‌ای یک روش غیر جراحی جهت تسکین درد نقاط ماشه‌ای یا درد عضلات ناشی از آسیب‌دیدگی یا عارضه‌های دردناک دیگر می‌باشد. این روش جهت رفع درد عضلانی که سبب درد در کمر، گردن و بروز سندرم درد میوفاسیال می‌شود، به کار می‌رود.

تزریق در مفاصل فاست

تزریق در مفاصل فاست به تسکین درد کمر، التهاب مفاصل و آسیب‌دیدگی‌های کمر کمک می‌کند. این روش جهت کنترل درد و افزایش توانایی بیمار جهت ادامه برنامه فیزیوتراپی و توان‌بخشی جهت افزایش سرعت روند بهبودی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بلوک شاخه مدیال (تزریق در عصب مفصل فاست)

تزریق بلوک شاخه مدیال دارای انواع مختلفی از جمله بلوک شاخه گردنی، قفسه سینه و کمری می‌باشد. بلوک شاخه مدیال یک روش غیر جراحی جهت رفع درد عصب می‌باشد و بیشتر برای درد کمر و درد ناشی از فتق دیسک استفاده می‌شود.

تزریق در مفصل خاجی خاصره‌ای 

مفصل خاجی خاصره‌ای، باعث اتصال استخوان‌های ستون فقرات و لگن می‌شود و همچنین حرکت در مفصل لگن را امکان‌پذیر می‌سازد. تزریق در مفصل خاجی خاصره‌ای برای بیماران مبتلا به کمردرد، فتق دیسک و درد لگن مفید می‌باشد و سبب تسکین درد و کاهش التهاب می‌شود.

جراحی

در مواردی که علائم دیسک کمر شدید باشند و یا پس از گذشت چند هفته بهبود پیدا نمی‌کنند امکان دارد از جراحی استفاده شود. جراحی دیسککتومی باز شایع‌ترین نوع جراحی جهت درمان دیسک کمر محسوب می‌شود. در این روش جهت تسکین درد و کاهش فشار، بخشی از دیسک آسیب‌دیده خارج می‌شود. روش‌هایی با حداقل تهاجم مانند میکرو دیسککتومی نیز جهت بهبود دیسک کمر مورد استفاده قرار می‌گیرند.جهت جلوگیری از بروز مجدد فتق دیسک در برخی از مواقع از فیوژن استخوان‌های مهره‌های مجاور نیز استفاده می‌شود.

جهت بهبود فتق دیسک کمر از روش‌های مختلف جراحی استفاده می‌شود. جراحی به روش دیسککتومی که برای سال‌ها به شیوه باز و تهاجمی انجام می‌شده است، امروزه از طریق برش‌های کوچک‌تر و با استفاده از مقادیر کمتر از ماده بی‌حسی انجام می‌شود. جراحی جایگزینی دیسک مصنوعی نیز توسط پزشکان در حال بررسی می‌باشد. البته جهت اطمینان از تأثیر این روش درمانی به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.

 

مشاوره رایگانتماس